content top

Papusa Cicciobello – review

papusa cicciobelloInainte de Craciun, am scris impreuna cu Sofi scrisoarea pentru Mos. Cea mai arzatoare dorinta a ei era papusa Cicciobello. O tot vazuse pe la televizor. Era incantata ca avea o groaza de optiuni (manca, plangea, tacea cand ii dadeai suzeta sau cand ii dadeai biberonul, ii puneai termometrul, se inrosea in obraji, ii faceai injectie, o ascultai cu stetoscopul etc). La gradinita, cand au desenat jucariile pe care le doreau de Craciun, a desenat tot Ciocciobello.

Sincer, imi suna cam ciudat…o papusa bolnava care plangea…ceva nu era in regula. Dar m-am gandit ca daca tot o deseneaza si o cere, sa nu ii stric copilului Craciunul. Am achizitionat online papusa. Pretul destul de maricel (intre 200 si 300 de lei pe atunci. Cred ca in supermarket era chiar mai mult) si am asteptat fericita sa vina Ajunul. A fost extrem de incantata ca Mos Craciun a citit scrisoarea ei. A desfacut infrigurata papusa. Dupa primele 5 minute de testat, a renuntat complet la ea. Papusa sta acum intr-un colt, cu suzeta in gura, sa nu cumva sa planga. Nu s-a mai atins niciodata de ea, de atunci.

Cicciobello functioneaza cam asa

Incepe sa planga din senin. Un plans ascutit care nu se opreste niciodata. Copilul trebuie sa gaseasca solutia la problema papusii si sa o faca sa taca. Adica sa incerce sa ii puna suzeta. Daca nu se opreste, incearca sa ii dea lapte. Daca nici atunci nu-i ok, trebuie sa ii puna  termometrul sa  vada daca nu cumva-i bolnava. Daca termometrul se inroseste inseamna ca are febra. Atunci ii dai medicament. Daca nici medicamentul nu-i face bine, atunci ii faci injectie si tot asa. In timpul in care copilul incearca sa gaseasca solutia, papusa plange si iar plange.

Probabil ca aceasta jucarie se vrea a responsabiliza copilul si a il face sa realizeze si sa aprecieze greutatile prin care trec parintii si eforturile pe care le fac pentru el. Eu zic ca reposnsabilizarea copilului se poate face mai simplu prin sarcini marunte pe care le are copilul zilnic. Iar greutatile si stresul prin care trec parintii atunci cand cei mici sunt bolnavi sau plang, nu ar trebui sa ii preocupe acum pe copii. Le vor intelege cand vor fi mari. Poate ca pentru copiii mai mari, plansul continuu si ascutit nu este o problema.

Pentru Sofi (4 ani), papusa a fost o sursa de stres si de neliniste. Sunt curioasa cum a fost pentru alti copii. Daca aveti experiente similare ar fi grozav sa le impartasiti.

 

Articole Similare:

Pin It

Comentariile sunt inchise.