content top

Experimente pentru copii. Cultivarea plantelor cu kit-ul Bazele Stiintei

Al doilea cadou pe care Sofi l-a primit de la iepuras a fost kit-ul Bazele Stiintei – Radacina. Kit-ul contine doua ghivecele mici, pietris, vata, o minisera, o lupa si o rigla. Cu ajutorul lui, putem cultiva plante (noi am luat seminte de leustean si lamaita) desi in instructiuni scria despre altfel de seminte (dar nu le-am gasit la magazin) asa ca am incercat cu altceva.

Lamaita deja a incoltit si o puteti vedea in minisera din imagine. Sofi i-a studiat bucuroasa radacina cu ajutorul lupei :) . Evident ca a fost o ocazie buna de a-i strecura printre picaturi cateva informatii despre rolul radacinii in viata plantei si despre faptul ca frunza este bucataria plantei, unde aceasta isi prepara hrana cu ajutorul apei cu saruri minerale, a luminii si a dioxidului de carbon. Stia deja ca planele iau dioxidul de carbon din aer, eliberand oxigenul necesar noua, oamenilor, iar acum a inteles la ce le este necesar plantelor acest dioxid de carbon.

Ghiveciul cu pietris si cel cu pamant sunt destinate unui experiment pentru copii menit sa sa le arate acestora cum ca cele mai multe plante cresc mai repde si mai bine in pamant decat in sol pietros.

Kit-ul Bazele Stiintei (Radacina) costa in jur de 30 de ron si il puteti gasi in Carrefour sau pe internet. Bineinteles ca aceste experimente se pot realiza si acasa, cu ghivece mici, pamant, pietris, vata si ce mai este necesar. Deci nu e musai sa umblati dupa aceasta trusa prin magazin.

Noi am luat oricum mai multe seminte decat erau necesare, si le-am plantat in mai multe ghivece pe care le aveam prin casa, nefolosite. Lavanda deja a rasarit. La fel si leusteanul. Sofi va fi foarte bucuroasa sa culeaga leustean din ghiveci pentru a-l pune in ciorbita.

Minusurile acestui kit sunt ca nu au semintele incluse si nici pamantul necesar. Deci tot nu e un kit complet, trebuie sa te mai deplasezi la magazin pentru una alta. Ceea ce am si facut. Am luat-o de la gradinita la 5 si ne-am petrecut toata dupa amiaza cautand cele necesare la Brico si apoi gradinarind acasa.

Chiuveta era plina de vase si treaba nefacuta prin casa, dar a fost o dupa amiaza minunata :) . Iata si cateva poze.

Experimente pentru copii: Bazele Stiintei (radacina)

 

Sofi in mijlocul experimentului :)

Articole Similare:

Pin It

Comentariile sunt inchise.