content top

Invatam despre lebede, prin joc

despre lebedeAm iesit putin din zona crafturilor de Paste si ne-am gandit sa realizam o activitate cu pasari, mai exact cu lebede. Este o activitate placuta si foarte simpla dar in acelasi timp distractiva pentru cei mici, pentru ca implica murdarirea mainilor :) .

Pe langa toate acestea, este si o ocazie foarte buna de a le povesti copiilor cate ceva despre lebede. Educatia prin joc este foarte eficienta si placuta, trezindu-le astfel si curiozitatatea si dorinta de cunoastere a naturii.

Materialele necesare realizarii acestei activitati sunt:

  • o coala sau carton colorat (noi am folosit albastru deschis sau bleu)
  • o bucata mica de hartie colorata portocaliu
  • sfoara pentru cuib  (aici se pot folosi chiar paie daca aveti :) )
  • acuarela alba
  • putina hartie alba pentru aripa lebedei
  • lipici
  • foarfeca

Despre lebede

Spuneam mai sus ca in timpul activitatii le puteti povesti cate ceva despre lebede (nu exagerati insa si nu le dati multe detalii. Li se va parea o cantitate prea mare de informatie si vor avea tendinta sa se plictiseasca`si sa nu mai vrea sa asculte). Cand realizati de exemplu cuibul din sfoara, le puteti spune ca lebedele isi fac cuiburi foarte mari din stuf si papura (gasite in delta, acolo unde traiesc ele), impletite cu frunze si iarba. In momentul realizarii corpului lebedei cu ajutorul amprentei, povestiti-le cum ca lebedele sunt pasari mari, albe, cu gatul lung, ondulat si gratios. Decuparea si lipirea aripioarei, este un moment bun de a le spune ca lebedele au aripi lungi, ca zboara cu batai lente de arpipi si ca plutesc gratios in aer. Atunci cand zboara in tarile calde, lebedele formeaza un card in forma literei V, asa cum fac si berzele.

Interesant de stiut este ca lebedele nu traiesc langa alte specii de pasari, neputandu-le tolera si ca datorita vanatorii, lebada a ajuns sa fie o pasare rara, ocrotita prin lege.

Modul de realizare il puteti vedea in materialul video atasat. Spor la treaba!


Articole Similare:

Pin It

Comentariile sunt inchise.