content top

Educatia fara pedepse si fara recompense. Retete de jocuri – Larry Cohen

Un scurt interviu cu Aletha Solter despre educatia fara pedepse si fara recompense, o metoda controversata, evident, mai ales intr-o societate in care “unde da mama creste” si “bataia-i rupta din rai” sunt cele mai raspandite zicale despre educatie. De fapt, in societatea noastra, cei care isi cresc copiii dupa modelul Super Nanny, trecand de la pedeapsa corporala la pedeapsa de gen “time out” si nu numai, sunt considerati avangardisti :) .

De ceva vreme, eu urmaresc sa renunt cat mai mult atat la pedepse cat si la recompense si sa ma conectez cat mai mult cu copilul meu. Evident ca nu ma pot lauda ca imi reuseste mereu, dar rezultatele mi se par mai mult decat satisfacatoare iar relatia mea cu ea s-a imbunatatit considerabil.

Despre capcanele educatiei tip Super Nanny puteti urmari in filmulet. Despre conectarea cu copilul – in special prin joc – va recomand cu multa caldura cartea lui Larry Cohen – Retete de jocuri (Playful Parenting), precum si cursul Otiliei Mantelers care pe mine m-a ajutat extrem de mult, pentru ca m-a facut sa imi privesc copilul cu alti ochi si m-a reconecatat cu el din prima clipa in care am intrat in casa, venind de la curs.

Cartea o puteti achizitiona dand click pe foto. Dar o puteti gasi si mai ieftin in format electronic AICI.

Retete de jocuri Larry Cohen

Retete de jocuri Larry Cohen

Articole Similare:

Pin It

Comentariile sunt inchise.