content top

Cum sa nu mai tipi la copilul tau

Probabil ca asta e o intrebare care framanta mintile multor parinti. E usor sa te enervezi cand ai copii si cateodata un urlat pare eliberator…poate pentru o secunda. Dupa care ti se strange inima si iti vine sa mori de ciuda ca ai facut-o. Ai vrea sa iei inapoi momentul “eliberator”, care de fapt este unul izolator pentru copil si plin de regrete pentru parinte. Ai vrea  sa pui cat mai repede la loc seninatatea si linistea in ochii copilului si sa inlocuiesti izolarea cu conectarea. Simti ca a ridicat brusc un zid intre voi si e dureros sa stii ca ii e teama de tine. Daca nu esti adeptul lui “copilul tre’ sa stie de frica” sunt sigura ca stii despre ce vorbesc.

A sti ce se intampla de fapt in creierul tau in momentele tensionate, te poate ajuta sa schimbi felul in care reactionezi in momente de iritare maxima. Ii poti explica si copilului mecanismul, iar asta il va face sa inteleaga ce se intampla si sa-si doreasca sa se reconecteze cu tine. Il va ajuta de asemenea sa invete autocontrolul.

Asta, combinat cu a descoperi ce te apasa pe butoane si de ce, te va face sa fii un parinte mai calm si mai multumit de tine.

Urmariti fimuletele. Sunt scurte si la obiect si explica extrem de bine fenomenul.


Articole Similare:

Pin It

Comentariile sunt inchise.