content top

Snur de martisor handmade

Dragii nostri, pe langa articolele care ne invata cum sa confectionam manual un martisor sau diverse felicitari de 8 Martie, ne-am gandit ca ar fi util si foarte placut pentru copii sa realizeze, impreuna cu parintii, un snur de martisor cu propriile lor manute. Va fi cu siguranta mai distractiv decat sa le cumparam engros de la taraba.

Este o activitate foarte placuta si simpla si nu aveti nevoie decat de doua fire, unul alb si celalalt rosu, evident, pe care le veti innoda si rasuci, pentru ca apoi sa se impreuneze de la sine. Veti vedea cum, in materialul video atasat.

Snur de martisor – semnificatie si legenda

Veti avea ocazia sa povestiti copiilor despre semnificatia snurului de martisor, despre faptul ca albul este iarna si frigul, iar rosul este caldura soarelui, care se lupta sa isi faca aparitia si sa invinga iarna grea. Martisorul marcheaza, de fapt, inceputul unui nou an agrar, inceputul anotimpului cald, si in credinta populara este un soi de talisman protector pentru cel care il poarta si in acelasi timp un mod de a invoca soarele si pe Dumnezeu.

In trecut, taranii daruiau martisoare copiilor in special, fie ei fete sau baieti, dar si fetelor mai maricele (domnisoarelor :) ). Martisorul ii proteja de frig, de boli si de deochi, iar fetele il purtau pentru a avea pielea alba ca laptele tot anul si pentru a le proteja de arsita soarelui.

La sfarsitul perioadei de Martisor, snurul era agatat de un copac si fiecare isi punea o dorinta.

Veti vedea cat de incantati vor fi copiii sa asculte povestea si semnificatia snurului de martisor, in timp ce se indeletnicesc cu confectionarea acestuia.

Spor la treaba! :)

Vedeti si:

snur de martisor

Snur de martisor

 

Articole Similare:

Pin It

Comentariile sunt inchise.