content top

Sa experimentam texturi

texturiDin pacate, traim vremuri in care a ne stimula corect copiii (in special pe cei din orasele mari) a devenit un lucru extrem de greu de realizat. Si cand te gandesti ca acum ceva ani aceasta stimulare corecta (atat de teoretizata in zilele noastre) se faceau in mod firesc, fara prea mare efort din partea parintilor…

Copilul urban din zilele noastre nu se mai joaca afara, nu se mai murdareste, nu mai stie cum miroase iarba, nu mai alearga la fel de mult ca cei din generatiile trecute. Acum, copiii stau mult in casa (sau in trafic, in masina), se uita mult la televizor sau se joaca tot soiul de jocuri. Nu e rau sa te joci pe calculator sau sa te uiti la televizor (cu masura, insa). Dar e rau sa nu apuci sa faci si celelalte lucruri.

Si astfel, simtul vizual si auditiv sunt exagerat stimulate, in timp ce simtul tactil spre exemplu, prin care copiii experimenteaza diferite texturi, invatand astfel despre mediul inconjurator, este dat uitarii. Mai tineti minte cand ne jucam cu condimentele gasite prin dulap sau cand faceam tocana de noroi ?:)). Dar cand saream prin lacuri dupa ploaie? Nu faceam altceva decat sa ne exprimam liber, sa ne jucam si sa cunoastem in acelasi timp obiectele din jurul nostru, asa cum sunt ele. Si aici ma refer la alte lucruri in afara de butoanele de la telecomanda sau de joystick.

Astazi ne jucam putin cu ce-am gasit prin dulap. Experimentam texturi si invatam sau recapitulam forme geometrice.


Articole Similare:

Pin It

Comentariile sunt inchise.