content top

O broscuta mititica oac oac oac :)

crafturi pentru copii: animale - broscuta

 

O activitate pe cat de simpla pe atat de placuta si educativa. Se poate realiza si cu copii de 3 anisori si chiar mai micuti.

Materiale necesare:

  • O farfurie de unica folosinta din carton
  • Hartie colorata (verde + rosu). Daca nu aveti hartie colorata puteti folosi acuarele sau carioca pentru a colora farfuria si limba broscutei
  • Hartie alba pentru ochi
  • Fir textil tot pentru ochisori (daca nu aveti ii puteti colora cu carioca neagra sau puteti pune plastilina neagra in loc).
  • Lipici, de preferinta lichid

Pasi de urmat

  1. Pictati cu verde farfuria de carton sau lipiti pe deasupra hartie de culoare verde (se poate colora si cu carioca in lipsa de altceva, dar va dura destul de mult)
  2. Indoiti farfuria de carton de la jumatate
  3. Decupati hartia rosie in forma de limba, apoi lipiti-o dupa cum vedeti in imagine
  4. Decupati ochii si lipiti fir textil in interior (pt pupile :P ). In caz ca nu aveti fir textil puteti folosi fie plastilina neagra, fie puteti colora
  5. Indoiti putin ochii la baza pentru a ii putea lipi in asa fel incat sa stea in pozitie verticala

Cateva sfaturi

Impartiti atributiunile. Dati copilului sarcini pe care le poate duce la bun sfarsit. Nu conteaza sa iasa perfect, nu il cicaliti, incurajati-l permanent, lasati-l sa greseasca sau sa improvizeze :) . Acest joc este si o ocazie de a ii povesti copilului cateva lucruri despre broscute (cu ce se hranesc, unde traiesc, modul in care se deplaseaza etc). Cantecele si povestioare cu broscute sunt de asemenea binevenite. Puteti realiza doua broscute cu care sa va jucati dupa. Veti vedea cum imaginatia copilului incepe sa zboare.

Spor la treburi! Asteptam sa ne trimiteti broscutele lucrate :) .

crafturi animale

Articole Similare:

Pin It

Comentariile sunt inchise.