content top

Ne jucam si invatam despre meduze

despre meduze

Chiar daca vremea nu este atat de frumoasa in aceasta perioada, vara a inceput (cel putin in mod oficial), iar noi suntem tot cu gandul la mare. Evident ca cele mai mari atractii pentru copii in aceasta perioada vor fi apa, nisipul si animalele marine.

Si pentru ca tot veni vorba de animale marine, ne-am gandit sa va vorbim astazi despre meduze. Am ales meduzele fiindca sunt o forma de viata deosebita, despre care copiii sigur au de intrebat cate ceva. Ca de obicei, felul nostru de a invata este unul mai special, prin joc.

Asadar, ne-am gandit sa realizam impreuna o meduza haioasa, povestind in acelasi timp despre meduze. Nu vrem sa incarcam copiii cu multe detalii, pentru ca atunci s-ar putea ca ei sa se simta coplesiti si sa nu vrea sa asimileze informatia. Cate o informatie simpla strecurata, pe ici, pe colo, in timp ce lucrati la meduza cu pricina, este suficienta pentru a le trezi curiozitatea si setea de cunoastere.

Iata ce le-am povesti noi despre meduze:

  • corpul meduzei este gelatinos, fiind format 95% din apa
  • meduza este un animal uimitor de simplu. Ea nu are oase, cartilagii sau cochilii
  • meduza traieste in mari (chiar si la noi, in Marea Neagra) si se hraneste cu animale mici
  • se deplaseaza cu ajutorul curentilor din apa, de aceea este foarte dificil de tinut intr-un acvariu
  • se foloseste de tentacule pentru a prinde hrana (cele care au tentacule lipicioase), sau pentru a o “curenta”, paralizand-o (cele care au un soi de venin). De aceea, in apa, trebuie sa ne ferim de meduze si sa nu punem manuta pe ele

Iata si meduza noastra. Este foarte simpatica si se poate folosi ca decoratiune pentru camera copilului sau in gradinita.


Articole Similare:

Pin It

Comentariile sunt inchise.