content top

Martisoare handmade – floricica

Dupa cum am mai spus, saptamana aceasta ne pregatim pentru sosirea primaverii si implicit pentru sarbatorirea Martisorului si a zilei de 8 Martie (Ziua Mamei). In consecinta, in zilele ce au ramas pana la sosirea anotimpului mai caldut (cel putin in calendar daca nu si afara) vom confectiona felicitari de 8 Martie, martisoare handmade si floricele de primavara.

Am inceput cu un model mai usor, o floricica, pe care am realizat-o din lut special pentru copii. Daca nu dispuneti de lut, sau copilul este mai mic de 3 ani, puteti folosi chiar plastilina sau iClay, un soi de plastilina care se intareste permanent, daca este plasata in dreptul unei surse de caldura. O puteti gasi in librarii sau supermarketuri. Este mai simplu de folosit aceasta plastilina si prin faptul ca nu mai trebuie pictata, ea fiind deja colorata.

Martisoare handmade – materiale necesare:

  • lut sau plastilina sau iclay
  • putina apa, daca folositi lut
  • acuarele si pensule, tot in cazul lutului
  • o scobitoare
  • sclipici (daca doriti)
  • margelute pentru interiorul florii

Pasii de realizare ii puteti urmari in materialul video atasat.

Alte activitati pentru copii legate de primavara, Martisor si Ziua Mamei puteti urmari accesand link-urile urmatoare:

Anul acesta, confectionati si daruiti  un martisor lucrat cu propriile maini! Acestea sunt incarcate de semnificatii si sentimente si transmit infinit mai mult decat o poate face un martisor de serie!

Vor urma si alte martisoare handmade, de diferite forme si culori: catelusi, pisicute, ghiocei si alte floricele, tigrisori si muulte altele. Fiti cu ochii pe Gradinita Virtuala :) . Asteptam sugestii, idei si fotografii cu martisoarele lucrate de voi, pe pagina noastra de Facebook.

Alte activitati distractive pentru copii gasiti pe canalul nostru de Youtube.

 

Articole Similare:

Pin It

Comentariile sunt inchise.